Hoe werkt het videobellen?

In het kort

Als het nodig is om afspraken op afstand uit te voeren gebruiken wij KPN Zorgmessenger. De behandelaar zal u dan per e-mail uitnodigen voor een videogesprek. Als u nog niet eerder van dit programma gebruik heeft gemaakt moet u dan eerst een account aanmaken. Uw behandelaar zal u ook hiervoor een uitnodiging sturen per e-mail aan het begin van de afspraak.

Wat moet u precies doen?

Als u voor het eerst een afspraak op afstand heeft met een van onze behandelaren zal u per mail een uitnodiging ontvangen. Lees deze door en klik vervolgens op “Uitnodiging Accepteren”. Dit zal u naar de registratie pagina brengen. Klik op “Maak je account aan”, vul de vereiste gegevens in en bedenk een wachtwoord. U zal pas op de knop met “volgende” kunnen klikken als uw wachtwoord aan alle eisen voldoet.

Hierna worden de ingevulde gegevens samengevat en moet u een vinkje zetten bij de algemene voorwaarden en de privacy statement om ze goed te keuren. Vervolgens komt u dan op het profielscherm waarop u het land waarin u woont in moet vullen. Hierna komt u op het algemene scherm, waar alle berichten op binnenkomen. Vanaf dat moment kan uw behandelaar u ook beeldbellen. Als uw behandelaar u uitnodigt voor een videogesprek zal er het volgende berichte bericht verschijnen:


[naam van uw behandelaar] is een videogesprek gestart.

Neem deel aan het videogesprek


Klik dan op “Neem deel aan het videogesprek” om verbonden te worden.

Mochten er problemen zijn met beeld of geluid dan ziet u linksboven in het scherm de iconen van een microfoon en een camera staan. Als daar een schuine streep doorheen staat dan staat het desbetreffende opnameapparaat uit. klik 1 keer op een icoon om het weer aan te zetten.