Aanmelding

 

Door veel aanmeldingen is zowel voor jeugd als voor volwassenen de wachttijd langer dan 4 maanden

 

Voor een aanmelding Kind en Jeugd kunt u contact met ons opnemen via de mail of bellen met het secretariaat. Voor volwassenen kunt u zich direct aanmelden met het aanmeldformulier onder aan de pagina. Onze gegevens kunt u vinden onder het kopje contact op onze site.

 

Nadat u zich bij ons heeft aangemeld, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een eerste telefonische screening. Samen met u kunnen wij overleggen of De Velse GGZ voor u de juiste behandeling heeft. Het kan zijn dat wij nog aanvullende informatie nodig hebben. Wij nemen dat met u door en bij wederzijdse instemming wordt een afspraak voor een intakegesprek ingepland..

Aanmelding voorwaarde

Voor een aanmelding is een verwijzing van een huisarts noodzakelijk; u kunt de verwijsbrief met het aanmeldformulier (zie onder) uploaden.

 

Om oplopen van de wachtlijst te voorkomen, accepteren wij alleen aanmeldingen uit de regio Kennemerland (primair gemeentes Velsen, Haarlem-Noord en Bloemendaal; en verder Heemskerk, Beverwijk, Haarlem, Zandvoort en Heemstede).

 

In geval u niet verzekerd bent bij een verzekeraar met wie wij een contract hebben (DSW/Stad Holland/ ONVZ / Zilveren Kruis (inclusief De Friesland, FBTO, Interpolis) en géén restitutiepolis heeft, nemen wij contact met u op over eventuele bijkomende kosten.

Wachttijden

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar)

De wachttijd voor kinderen en jongeren is 20-22 weken (bijgewerkt op 20-06-2022). Er is geen wachttijd tussen de intake en de behandeling. De behandeling begint direct na de intake..

 

Volwassenen

De wachttijd voor volwassenen is 20-22 weken (bijgewerkt op 20-06-2022).

  • Wij streven ernaar om een aanmelding binnen 1 werkweek te screenen. Wanneer wij inschatten dat uw hulpvraag/verwijzing niet op juiste adres is, nemen wij contact met u en/of uw verwijzer op. Indien wij denken dat wij u kunnen helpen, wordt u op wachtlijst voor intake gesprek geplaatst.
  • Onze wachttijd voor intake voor volwassen patienten is opgelopen tot >20 weken.
  • Na intake (1-3 gesprekken) wordt een diagnose/behandelvoorstel voorgelegd en kan behandeling, mits akkoord, direct beginnen;
  • Er is geen wachttijd voor behandeling. De behandeling begint direct na de intake.

Verwijzers

Verwijzers kunnen contact opnemen met De Velse GGZ:

  • door te bellen (bij voorkeur ma-di-wo-do) tussen 1200 en 1300 met 06-21467384.
  • of door een email te sturen naar secretariaat@develse-ggz.nl. Hij of zij ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht.
  • Bent u POHGGZ en u heeft een vraag? Mail naar pohggz@develse-ggz.nl ; wij streven ernaar om nog dezelfde dag contact met u op te nemen.