Aanmelding

Voor informatie over een aanmelding kunt u contact met ons opnemen via de mail of bellen met het secretariaat. Voor volwassenen én kind en jeugd kunt u zich direct aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina. Onze gegevens kunt u vinden onder het kopje ‘contact’ op onze site.

Nadat u zich bij ons heeft aangemeld, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een eerste telefonische screening. Samen met u kunnen wij overleggen of De Velse GGZ voor u de juiste behandeling heeft. Het kan zijn dat wij nog aanvullende informatie nodig hebben. Wij nemen dat met u door en bij wederzijdse instemming wordt een afspraak voor een intakegesprek ingepland.

Aanmelding voorwaarden

Voor een aanmelding is een verwijzing van een huisarts noodzakelijk; u kunt de verwijsbrief met het aanmeldformulier (zie onder) uploaden.

Om oplopen van de wachtlijst te voorkomen, accepteren wij alleen aanmeldingen uit de regio Kennemerland (primair gemeentes Velsen, Haarlem-Noord en Bloemendaal; en verder Heemskerk, Beverwijk, Haarlem, Zandvoort en Heemstede).

Wanneer u verzekerd bent bij DSW of Zilveren Kruis kunt u zich direct aanmelden. In geval u niet verzekerd bent bij een verzekeraar met wie wij een contract hebben, en géén restitutiepolis heeft, nemen wij contact met u op over eventuele bijkomende kosten.

 

Wachttijden

Kinderen en jongeren (tot 18 jaar)

Voor cliënten tot 18 jaar hebben wij tijdelijk een aanmeldstop. Dit als gevolg van het grote aantal aanmeldingen (bijgewerkt 9 april 2024). Er is geen wachttijd tussen de intake en de behandeling. De behandeling start direct na de intake. De wachttijd gaat in op het moment dat de aanmelding compleet is, dit betekent inclusief juiste verwijzing en volledig ingevulde én ondertekende toestemmingsformulieren.

Volwassenen

Wij hebben in 2024 een contract met DSW en Zilveren Kruis. U kunt ook bij ons terecht wanneer een restitutiepolis heeft.
Onze wachttijd bedraagt op dit moment ongeveer 4 maanden (bijgewerkt 25 juni 2024).

  • Wij streven ernaar om een aanmelding binnen 1 werkweek te screenen. Wanneer wij inschatten dat uw hulpvraag/verwijzing niet op juiste adres is, nemen wij contact met u en/of uw verwijzer op. Indien wij denken dat wij u kunnen helpen, wordt u op wachtlijst voor intake gesprek geplaatst;
  • Na intake (1-3 gesprekken) wordt een diagnose/behandelvoorstel voorgelegd en kan behandeling, mits akkoord, direct beginnen;
  • Er is geen wachttijd voor behandeling. De behandeling begint direct na de intake.

Wanneer de u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

Verwijzers

Verwijzers kunnen contact opnemen met De Velse GGZ:

  • door te bellen (bij voorkeur ma-di-do) tussen 12:00 en 13:00 uur met 06-21467384.
  • of door een email te sturen naar secretariaat@develse-ggz.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht.
  • Bent u POHGGZ en u heeft een vraag? Mail naar pohggz@develse-ggz.nl wij streven ernaar om nog dezelfde dag contact met u op te nemen.