Dénise Koolschijn

Mijn naam is Dénise Koolschijn en ik werk sinds 2024 met veel enthousiasme als behandelend psycholoog in het multidisciplinaire team bij de Velse GGZ. Ik behandel volwassenen met verschillende psychische problemen, waaronder somberheid, verschillende soorten angst, overbelasting, trauma en (milde) persoonlijkheidsproblemen.

Als behandelaar bekijk ik psychische problemen vanuit een holistisch (biopsychosociaal) perspectief, waarbij ik jou als persoon centraal zet. Klachten staan vaak niet op zichzelf; verschillende factoren kunnen van invloed zijn op jouw klachten. Hierbij wordt gekeken naar zowel op biologische (lichamelijke) factoren, als psychische en sociale factoren. Samen met jou onderzoeken we de verschillende factoren rondom de klachten die met elkaar verbonden zijn. Hierbij heb ik ruime aandacht voor jou, en al jouw gevoelens, gedachten en gedragingen in verschillende situaties.

Belangrijk binnen de sessies vind ik het contact en de samenwerking met elkaar, waarin veel aandacht is voor een gelijkwaardige, veilige en vertrouwelijke relatie. Hierbij hecht ik veel waarde aan betrokkenheid, aandacht en transparantie binnen de sessies, en geef ik de ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. Deze basis is van belang om je kwetsbaar op te kunnen stellen en een passende behandeling te vinden. Tijdens de sessies maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte/positieve psychologie, aspecten uit de schematherapie en Acceptance & Commitment Therapy (ACT), en op korte termijn óók EMDR.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik in de praktijk aanwezig.