Amanda Kelder

Mijn naam is Amanda Kelder en ik werk als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP (regiebehandelaar); bij de Velse GGZ. Hier houd ik mij bezig met intake, psychodiagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen met uiteenlopende klachten, waaronder ontwikkelings-, angst-, dwang-, stemmings-, trauma en stressor gerelateerde stoornissen en systeemproblemen.

 

Als behandelaar bied ik cognitieve gedragstherapie, systemische interventies, mindfulness technieken, EMDR en werk ik graag vanuit een positief en oplossingsgericht kader. Wegens mijn dansachtergrond en werk als dansdocent acht ik het ook waardevol om de lichaamsbeleving mee te nemen in de vaak meer cognitieve behandelinsteek bij psychische moeilijkheden. Hieraan vooraf vind ik het allerbelangrijkste dat de persoon tegenover mij zich op zijn of haar gemak voelt, dat er een wederzijdse klik voelbaar is en vanuit een gevoel van vertrouwen stapsgewijs samengewerkt kan worden aan het herstel. Bij de Velse weten wij dit vaak te bereiken door middel van een goede samenwerking met het systeem in brede zin en collega’s onderling, waarbij wij met passie en veel persoonlijke aandacht klaarstaan als iemand even een steuntje in de rug nodig heeft.

 

Opleidingen: UvA, klinische ontwikkelingspsychologie. Daarna postdoctorale opleiding tot Registerpsycholoog NIP Kind & Jeugd.