Waarom De Velse GGZ niet met alle verzekeraars een contract heeft

De Velse GGZ heeft in 2024 contracten met DSW, Zilveren Kruis. De Velse GGZ onderschrijft de oproep ter bevordering van contracteren. Alleen constateren wij dat dit niet altijd makkelijk gaat. In sommige gevallen wil een verzekeraar geen contract met ons aangaan, in andere gevallen zijn de voorwaarden die de verzekeraar in het contract stelt zodanig dat wij het contract niet willen of kunnen afsluiten (vooral te lage tarieven, maar ook te veel regels die de behandeling beknellen). Wij sluiten ons aan bij de mening van de beroepsverenigingen (NIP zie hier).

Op de website van de contractvrije psycholoog kunt u meer lezen over de afwegingen van psychiaters en psychologen om wel of geen gecontracteerde zorg te bieden.

Natuurlijk werken wij wel volgens alle wettelijke en ethische regels en werken wij samen met huisartsen en indien van toepassing met andere instellingen, waaronder GGZ Dijk en Duin, PsyQ, Brijder verslavingszorg en anderen. De Velse GGZ wil kwalitatief hoogwaardige zorg bieden en is gecertificeerd conform richtlijnen HKZ. Alle wettelijke leveringsvoorwaarden die van toepassing zijn kunt u hier vinden.