Mariëlle Ruijgrok

Mijn naam is Marielle Ruijgrok. Ik ben HBO-pedagoog en Bewegingsagoog en ik werk zowel met volwassenen als met kinderen en jeugdigen. Ik heb eerst mijn opleiding gehad op het CIOS in Overveen, daar heb ik mijn diploma bewegingsagoog behaald. Ik heb in de hartrevalidatie gewerkt, in de psychiatrie en in de gehandicaptenzorg. Tijdens mijn werk in de hartrevalidatie ben ik de studie Pedagogiek gaan volgen om ook  te kunnen werken met kinderen. Tijdens deze studie heb ik gemerkt dat de combinatie van pedagogiek en bewegingsagogiek erg waardevol is. Ik ben door beide studies heel breed gaan kijken naar behandelmogelijkheden.

Maar wat doe ik eigenlijk?

Ik leer mensen naar hun eigen lichaam te kijken en te voelen wat er in hun lichaam gebeurd bij gebeurtenissen en emoties. Als je je bewust kan zijn van je lichaam en je gevoelens, dan kun je ook gaan anticiperen op bepaalde gevoelens.
B.v. Ga ik over mijn grens en zo ja wat voel ik dan. Als ik dat gevoel vervolgens kan herkennen, dan weet ik dat ik iets minder moet gaan doen of me iets anders kan gaan gedragen, waar door ik minder vaak of niet over mijn grens heen ga. Het lijkt voor de hand liggend maar veel mensen zijn zich hiervan niet bewust.

Daarnaast is zeker bij kinderen en jeugdigen beweging een belangrijk hulpmiddel om ze leren omgaan met b.v. autoriteit, regels en andere uitdagingen.

Ik kom vaak bij de cliënten thuis om in de thuissituatie alles op orde te krijgen. Het is voor mij  belangrijk om een goede band op te bouwen met u als cliënt, om mijn behandeling goed bij u aan te kunnen laten sluiten. In de Velse GGZ werken we in een multidisciplinair team, waarbij we samen de beste zorg willen leveren. Door de combinatie van alle werkvelden leren we veel van elkaar, maar bereiken we ook veel!

Ik ben geregistreerd bij het Registerplein in het Register Agogen (ag) met nummer 461030980.